צינור או קומדין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/08/2009 | 23:18 | מאת: רותי

היה לי אירוע מוחי ליפני כ-20 שנה ,נתנו לי אספרין 325 מ"ג וגבאפנטין 300מ"ג 2 ביום. הנוירולוג הפחית לי לאספרין 100 מ"ג ביום כי הרגשתי טעם של דימום בפה.עושה ספורט 4 פעמים בשבוע. עם התעלפות נגשתי לקרדיולוג סיכומו:חדר שמאל בגודל ותפקוד תקין. חדר ימין מורחב במידה קלה עם תפקוד תקין,הרחבה של עליה שמאלית,היסתדות בינונית בטבעת המסתם המיטרלי,עלי המסתם מעובים,פרולפס של העלה אחורי בעיקר בסגמנט p2 ו-p3 ,צניחה קלה יותר של עלה קידמי בעיקר בסגמנט A3,אי ספיקה מיטרלית מינימלית, אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית, לחץ דם ראתי מוגבר במידה קלה, הודגמה אנאוריזמה של מחיצה הבין עליתית עם שני פתחים בקוטר של 0.5 ס"מ ו0.3 ס"מ,הודגם שנט משמאל לימין בכמות קטנה, בזמן ולסלוה דלף קצר מימין לשמאל,בהזרקת בועיות בולסלוה מעבר של כמות גדולה מאד של בועיות הגורמת לאופסיפיקציה מלאה של חדר שמאל ,לא הודגם טרומבוס בחדר שמאל,ללא טרשת באאורטה.יש שתי אופציות 1-סגירת PFO ו2-לקיחת קומדין- שזאת כל החיים אהיה מוגבלת.מבקשת לשמוע עוד דעה.אני בת 51ושמעתי שסוגרים עם שסתומים גם למבוגרים.איזה סוגים יש ? והאם קומדין איני רוצה להתחיל לפני שאני בודקת ציתור.מחכה לתשובה

24/08/2009 | 08:59 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום רותי, אכן העלית שאלה מורכבת. יש מספר שיקולים שצריכים להילקח בחשבון: 1. לגבי טיפול ארוך טווח בקומדין - הסיכון לסיבוכי דמם וקרישה גדל עם השנים. את אישה יחסית צעירה, ולפניך עוד שנים רבות של טיפול. 2. סגירה של ה- PFO באמצעות "מטריה" בחדר הצנתור אפשרית גם במבוגרים, אבל הדבר תלוי גם במבנה האנטומי של המחיצה, ואצלך מתוארים שני פתחים. צריך לבחון אם ניתן בכלל לסגור את הפתחים בדרך זו. 3. יש לך גם PFO עם אנאוריזמה של המחיצה, וגם צניחה של המסתם המיטראלי. כל אחד מהם יכול להיות הסיבה לאירוע הנוירולוגי שמתואר בעברך (ובגיל יחסית צעיר), וגם לאירוע הנוכחי. לא נראה שיש כרגע מקום לתקן את המסתם המיטראלי, יתכן שתגיעי לצורך הזה בעתיד. השאלה היא האם סגירת ה- PFO תאפשר לך להמשיך לקבל טיפול באספירין בלבד, או שבכל מקרה תזדקקי לטיפול בקומדין. האם גם במקרה כזה נכון לבצע את סגירת ה- PFO? על כל השאלות המורכבות הללו צריך להשיב לך הקרדיולוג המטפל בך, חייבים להביא בחשבון את הסיכויים והסיכונים של כל אחת מהגישות הטיפוליות, ובעצה אחת אתך. בהצלחה. אשמח אם תעדכני מה היתה החלטתכם.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים