תרופה חדשה לפרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/08/2009 | 09:25 | מאת: ירדנה

בת 74, בעוונותי. מסתם תיטראלי מלאכותי מ- 2001. התקפי פרפורים רבים ב- 2005, צריבה בצד ימין באןתה שנה, טיפול בפרוקור אחרי פרפור חזק ואשפוז באותו קיץ. עד כה צברתי 5 היפוכים חשמליים, שעזרו לתקופות של שנה עד חודשיים בלבד. האחרון בהם היה בפנרואר השנה, כאשר בדיקת ההולטר הראתה על פרפור כרוני. הוחלט להפסיק את הפרוקור כי הוא לא עוזר, והסיבוכים הקשורים בו ידועים, וחלקם "נפלו" עלי. הפרפור הוא כרוני, וההרגשה נעה ממצב רגיל, ללא מאמץ, כמובן, ועד הרגשה בהחלט מדכאת של קפיצות בלב, הרגשת קושי נשימה בגרון, ודופק מהיר. ברגיל הדופק הוא בסביבות 90 במנוחה. יכולתי למאמץ (עלייה במדרגות) קטנה, אם כי מעולם לא היתה ראויה לציון טוב במיוחד. התחלתי בנורמיטן, עכשיו אני מקבלת 25 מ"ג בבוקר ועוד 12.5 בערב, במטרה להגיע ל- 50 מ"ג. היתה הרגשת חולשה במהלך הטיפול הזה. אולי היא חלפה? מה בעניין תרופה חדשה שאו-טו-טו משתחררת ממנהל התרופות הפדראלי בארה"ב?

09/08/2009 | 15:56 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום ירדנה, את בודאי מכוונת את דבריך ל-דרונדרון, שהיא תרופה חדשה המונעת הפרעות קצב ממשפחת הפרוקור. היתרון העיקרי של דרונדרון הוא בהפחתה של חלק מתופעות הלוואי של הפרוקור. אם מדובר בפרפור פרוזדורים כרוני, לא נראה כי טיפול בדרונדרון יביא לשמירה על קצב סינוס במקום שבו נכשל הטיפול בפרוקור. הגישה בפרפור פרוזדורים כרוני היא לשלוט בקצב הפרפור. לשם כך צריך לבחור את התרופה המתאימה ובמינון המתאים, ואני מניח שאת בדרך הנכונה. רפואה שלימה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים