בהקשר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

13/04/2009 | 19:01 | מאת: לי

לדברים שדוברו פה קודם, האם אתה מחשיב מגנזיום כתרופה ? - לטוב ולרע.. (לי מגנזיום עוזר למנוע ולטפל בהתכווצויות שרירים ברגליים, השאלה אם הוא עלול להיות מסוכן החל ממינון מסויים או שבכל מקרה של עודף, הוא מופרש החוצה?) אשמח לשמוע את דעתך.

16/04/2009 | 12:26 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום לי, מגנזיום מהווה מרכיב פעיל בתרופות שונות המשמשות בין השאר לטיפול בצרבת, לטיפול תוך ורידי, ולטיפול במצבי חסר תזונתיים שונים. חלק מהשימושים שנעשים במגנזיום הם כתוסף מזון, ולא כתרופה. באנשים בריאים, מתן מגנזיום במינונים רגילים אינו נחשב מסוכן, כאשר עודף המגנזיום מופרש מהגוף ע"י הכליות. השימוש במגנזיום יכול לגרום להופעה של שלשול. אין לתת מגנזיום לאנשים עם הפרעה בתפקוד הכלייתי, או לילדים קטנים, אלא לפי צורך רפואי ובפיקוח.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים