דופק נמוך ולא סדיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

27/08/2015 | 14:47 | מאת: דני פוקס

שלום ד"ר אליאן אני בן 76 ,בריא ועושה פעילות גופנית די קשה מדי יום בבוקר.בסה"כ אני מרגיש בריא. לחץ הדם שלי הוא בדרך כלל 60 על 110 ויש לי דופק לא אחיד ( פעימה,הפסקה ושתי פעימות רצופות). בשנה האחרונה עשיתי 3 -4 א.ק.ג ופעמיים הייתי אצל קרדיולוג ,עם ה א.ק.ג אחרי בדיקה מקיפה הוא אמר נחרצות שהכל בסדר וזו תופעה די מוכרת . עד כאן הרקע לשאלתי . בזמן האחרון (וגם אצל הקרדיולוג) היה לי דופק שנע סביב 55 בזמן מנוחה . גם בדיקת דופק בבית לרוב זה נע סביב 55 - 60 .עכשיו למשל בזמן כתיבת מכתב זה ואחרי ארוחת צהרים הדופק הוא 60. הרופאה המשפחתית אמרה לי שאמנם הדופק איטי מאד ואם ירד לכיוון 50 אולי אצטרך קוצב לב. האמנם ? כי כאמור אני בריא וחזק ואין לי עודף משקל. אודה על תשובתך.

אכן הרופאה צודקת, הדופק האיטי הוא ביטוי להפרעה במערכת ההולכה החשמלית שבלבך,בשלב זה ההפרעה איננה משמעותית ומתבטאת רק בדופק איטי. אם הדופק איננו איטי מדי הוא לא מלווה בתופעות של חולשה או סחרחורת אך במידה והדופק ירד עוד יותר לערכים מתחת ל 50 קרוב לודאי שתרגיש פחות טוב ואז תהיה אינדיקציה להתערבות עם קוצב לב. אם נבדקת ע"י קרדיולוג ויש לך כרגע רק דופק איטי ופעימות מוקדמות - ואתה מרגיש טוב - תמשיך להיות בריא וחזק -ותמשיך לעקוב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים