תוצאות אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

27/07/2009 | 20:27 | מאת: טל

שלום רב, אני חייל ולפני כמה זמן בצעתי אקו לב עקב לחץ דם גבוה במיוחד וקוצר נשימה. ביצעתי אקו לב -דופר בשיבא והתוצאות היו :אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית מלווה בי.ל.ד ראתי בדרגה בינונית האם זוהי הסיבה ללחץ דם שלי , האם אני צריך לנטול תרופות מסויימות ? והאם זוהי הסיבה שקשה לי מאוד להתאמץ (יש לי ברקע גם אסטמה) שהלב שלי דופק במהרה לתחושות נימול והזיעה קרה שלפעמים יש לי? כמו כן הייתי מעוניין לדעתי אם אני צריך להיות במעקב כי לפי מה שהבנתי זה לא כזה עניין אלא רק ליקוי קל כמו שאני מקווה לו. תודה רבה מראש, טל.

27/07/2009 | 20:31 | מאת: טל

שכחתי להוסיף האם הדבר פוגע בי מבחינה פעילות גופנית בצבא האם יש פעילויות שכדאי לי להמנע מהם ולהעלות אותם לועדה מול רופא היחידה... שוב תודה

27/07/2009 | 20:50 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום טל, אי הספיקה הטריקוספידלית המינימלית אינה ממצא מדאיג. אין קשר בין לחץ-דם גבוה לבין יתר לחץ-דם ריאתי. עם זאת, ציינת יתר לחץ-דם ריאתי בדרגה בינונית? מה הערכים שנמדדו? האם הבדיקה היתה במנוחה או במאמץ? זה ממצא שמחייב התייחסות ובירור יותר מעמיק, ובמיוחד לאור העובדה שאתה מציין איזו שהיא מחלה ריאתית ברקע. אולי לפני כל דבר אחר, נכון לחזור על האקו, בידיים טובות, ולדווא שהממצא אכן ממשי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים