דופק מואץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/07/2009 | 22:31 | מאת: מרסל

שלום רב, אני אשה כבת 60. לאחרונה הופיע אצלי דופק מואץ (הרבה פעמים תוך כדי שינה, דבר שגרם להתעוררות) וכמו כן חשתי סחרחורות חוזרות ונשנות.נבדקתי באקו לב ונמצא עיבוי חדר שמאל, הגדלת עלייה שמאלית והרחבה של אבי העורקים. ניתנו לי כדורים בשם LOTAN ודיאטה דלת מלחים. שאלתי היא: מה עוד אני יכולה לעשות (מבחינת התעמלות למשל) העשוי לשפר את מצבי הבריאותי? האם ממצאים אלה הפיכים או שזהו משהו שמעכשיו אצטרך לחיות איתו? בברכה, מרסל.

21/07/2009 | 18:03 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום מרסל, סיפור "הדופק המואץ" אינו ברור לי: האם מדובר בדפיקות לב מהירות המלוות סחרחורת? האם מדובר בהפרעת קצב? האם בוצע א.ק.ג.? האם קיימות מחלות רקע נלוות נוספות? הייתי מבצע א.ק.ג. והולטר לב על מנת לתת תשובה לשאלה זו, ובהתאם להחליט על הצורך בטיפול ועל דרך הטיפול. כמו כן חשוב לדעת מה מידת ההרחבה של אב העורקים על מנת לקבוע איזו מידה של פעילות גופנית הינך רשאית לבצע.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים