אקו עם בעיות טכניות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/11/2014 | 11:03 | מאת: v

שלום, בגלל קוצר נשימה ודופק מהיר עשיתי בדיקת אקו פעמיים. בשתיהן אמרו לי שלא רואים אצלי טוב את הלב ולכן אין ממש תוצאות לבדיקה. במסגרת הבירור עשיתי גם סיטי קורונרי של עורקי הלב. האם בבדיקת סיטי זו ניתן לראות את אותם דברים שאפשר לראות באקו? והאם יש חלופה לאקו במקרה שלא רואים בו טוב? ושאלה נוספת: האם יש משאפים המותאמים למקרה של קוצר נשימה במידה והבעיה היא לבבית (אפילו אם הבעיה עוד לא לגמרי ידועה)

לאקו אין בעיה טכנית,הבדיקה טכנית קשה לפענוח כי אתה לא "אקוגני" כלומר לא רואים טוב. הסיטי בדק כנראה רק את העורקים והוא לא מחליף את האקו שבודק את התפקוד של הלב והמסתמים יש הרבה חלופות לאקו אבל הם יותר חודרניות - אקו דרך הושט CT שבו מסתכלים גם על תפקוד הלב MRI .. אין משאפים לטיפול בקוצר נשימה שסיבתו לבבית

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים