עייפות ולחץ בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/07/2009 | 18:16 | מאת: אלי

שלום, בן 38 , סובל מנזלת אלרגית ואסטמה במאמץ. משתמש לסרוגין בסרטייד ואקווה נזוקורט. בתקופת הגיוס אובחנה אוושה בלב. ב-5 שנים ההאחרונות אני מתלונן באופן קבוע על עייפות ולחץ מטריד באזור הלב. ביצעתי פעמיים ארגומטריה , אקו-לב ומספר פעמים א.ק.ג , כל הבדיקות ללא ממצאים חריגים. בבדיקת שינה אובחנו נחירות בלבד ללא ירידה בערך החמצן הרווי , רופא א.א.ג שלל כל קשר בין הלחץ לנחירות. אני ישן 7 שעות ואף יותר בלילה וקם תמיד עייף עם עיניים אדומות ומתפקד כרגיל אך עם איכות חיים גרועה. בשלב זה הרופאים משייכים את הלחץ בלב לללחץ נפשי למרות שאיני מרגיש לחוץ כלל. אני חושד שיש קשר בין העייפות לללחץ אך אין ראיות שיתמכו בכך מלבד הרגשה. כמו"כ הפסקתי לעסוק בספורט לפני 3 שנים עקב "חוסר אנרגיה". שאלה ראשונה - האם מאמץ נשימתי בשינה כתוצאה מנחירות לא יכול לגרום ללחץ שאני מרגיש ? שאלה שניה - אילו בדיקות מלבד מה שעברתי ניתן לעבור כדי לקדם את פתרון שני הסימפטומים שאני חווה ?

08/07/2009 | 20:16 | מאת: אלי

תיקון קל, רשרוש בלב ולא אוושה. מידע נוסף ,ב- CT פנים אובחן סינוסיטיס כרוני.

09/07/2009 | 09:40 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום אלי, ראשית, ה"רשרוש" בלב כנראה שאינו קשור לכל התמונה. נכון לבדוק תחילה אם הפרעה באיכות השינה היא שגורמת לעייפות המתמשכת שאתה מתאר. אתה יכול להתייעץ בנושא זה גם עם רופא מומחה להפרעות בשינה. נכון גם להתייעץ עם רופא המשפחה, יתכן שהוא ישקול לבצע בדיקות לכיוונים נוספים. בכל מקרה, הלב כנראה שאינו מסביר את התלונות הללו. רפואה שלימה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים