תסמונת ואזו-דפרסורית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

11/11/2012 | 20:53 | מאת: יובל

שלום, לפני כ-4 שנים בני, שהיה אז בן 13, התעלף בבית. הופנינו לקרדיולוג שביצע בדיקת אקו לב. הבדיקה נמצאה תקינה ונאמר לנו שעליו לשתות הרבה. לאחרונה, במסגרת המיונים לצבא היה חשד לאיוושה בלב, והתבקשנו לבצע אקו לב. תוצאות הבדיקה תקינות לגמרי, כל הממצאים בגדר הנורמה. יחד עם זאת, במכתב המסכם ציין הרופא הבודק שלפני 4 שנים סבל בני מתסמונת ואזו-דפרסורית עם סף עילפון. שאלותי: 1. מהי תסמונת ואזו-דפרסורית? 2. האם ניתן לאבחן חד משמעית תסמונת זו? איך נוכל לדעת בוודאות שבני אכן לוקה בה? 3. בני שואף לשרת ביחידה מובחרת. במידה והתסמונת אכן קיימת, אילו מגבלות היא מטילה על בני? האם היא משפיעה על הפרופיל הצבאי?

התסמונת קרויה גם עילפון ואזו וגאלי, הסימפטום העיקרי הינו כאמור עילפון הנובע מסיבה עיצבית, התסמונת איננה קשורה לרב למחלות לב או למחלות של מערכת העצבים, שכיחה באנשים מבוגרים-צעירים ובקרב חיילים בשרות סדיר. האבחנה נעשית על פי הסיפור הקליני,הבדיקה הגופנית (שהיא לרב תקינה) ואם יש ספק באבחנה ניתן לבצע בדיקה הקרויה TILT TEST או מבחן עמידה . באשר לשרות הצבאי,תלוי בשכיחות ארועי ההתעלפות, באשר לפרופיל הרפואי אינני יודע לצערי מה הפרופיל שניתן אם יש אבחנה ואם האבחנה היא רק בספק.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים