כמה שאלות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

10/04/2009 | 14:40 | מאת: אלה

שלום עשיתי פעמיים בדיקת הולטר, באחת מהן היה כתוב "נצפתה הפרעת קצב על חדרית-1 בלבד." האם הכוונה היא לפעימות מוקדמות עלייתות? או למשהו אחר על חדרי כמו פרפור או רפרוף פרוזדורים? בבדיקה שנייה היה כתוב שנצפו אירועים של blocked ps. מה זה אומר? האם זו אותה כוונה כמו blocked p? ועוד דבר אחרון, כיצד מאחנים סוגים של קרדיומיופתיות? אקו לב ואקג בלבד מספיק?

12/04/2009 | 09:48 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום אלה, על מנת להבין באיזו הפרעת קצב מדובר ומה משמעותה צריך לעיין בתרשימי הא.ק.ג. המצורפים לבדיקה. אני מציע לך להיוועץ ברופא המטפל. לגבי קרדיומיופתיות - ראי תשובתי לשאלתך הקודמת. חג שמח.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים