פרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

28/04/2024 | 18:55 | מאת: גיל

שלום אני בן 77 במצב גופני די טוב. הולך ברגל כמה פעמים בשבוע 2 קילומטר. עדיין עובד. אף פעם לא היו בעיות עם הלב. אקו לב לפני חצי שנה תקין. משקל תקין. לחץ דם תקין לא לוקח תרופות. אין שומנים גבוהים. לפני חודש היה לי חום כמה ימים ( הסתבר שזה דלקת ריאות ) והתחיל פרפור פרוזדורים לראשונה אי פעם. הייתי במיון וקיבלתי אנטיביוטיקה לדלקת ריאות. עשו שם אקו אמרו שתקין. הפרפור לא חלף כבר חודש. פרפור קבוע. קם בבוקר עם דופק 80 במיטה לעומת עד לפני חודש היה בערך 55. רופא המשפחה וקרדיולוג בקופח נתן לי לפני שבועיים קרדילוק חצי בוקר חצי ערב כדי למנוע אירוע מוחי. ( אציין שיש לי אסתמה לוקח רלבאר כל יום ). אני לוקח כבר שבועיים קרדילוק זה עושה אותי לפעמים קצת דיזי וחושש ליפול. לחץ הדם נמוך מהרגיל כ 95-60 במקום בד"כ 115-70 עשיתי היום הולטר עוד אין פענוח. הפנו אותי גם לאקו לב מעודכן אעשה עוד שבועיים ואז לחזור לקרדיולוג בקופח אשמח לעצתך המקצועית. האם יש משהו שאולי אפשר לעשות כרגע בינתיים במקום קרדילוק או בנוסף? שלא חלילה עוד חודש אצטער שהתעכבתי שבועות והיה משהו נכון יותר לעשות ובינתיים נגרם נזק משבועות של פרפור קבוע. כמו כן האם צריך להתייעץ בינתיים אולי עם כדאי להתייעץ בינתיים עם מומחה הפרעות קצב עוד לפני תשובת האקו העדכני? תודה

הקרדילוק לא מונע ארוע מוחי הוא רק מאיט את קצב הפרפור אתה בטח מקבל כדור בנוסף לדלול דם - אליקוויס או קסרלטו או פרדקסה צריך לבצע אקו דופלר להשלים שלושה שבועות של טיפול במדלל דם כמו אליקוויס ואז לעשות היפוך קצב חשמלי אם הקרדילוק מוריד לך את לחץ הדם אפשר להסתפק בפעם ביום

29/04/2024 | 11:36 | מאת: גיל

תודה רבה! עשית לי סדר... אשמח עוד שאלה קטנה. האם חשוב לעשות את ההיפוך חשמלי אחרי 3 שבועות מאז שהתחיל הפרפור הקבוע? בגלל החגים אני רואה שעד שאעשה את האקו לב ואז תור לקרדיולוג וכו' זה יכול לצאת כ 5-6 שבועות מאז שזה התחיל. האם זה בעייתי? יותר שבועות תחת הפרפור זה מזיק יותר? תודה רבה

לא משמעותי אפשר לחכות

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים