תוצאת אקו לב - עליה שמאלית מוגדלת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

27/04/2024 | 19:31 | מאת: אלי

שלום רב, אודה להתייעצות למשמעות תוצאת בדיקת אקו לב שבוצעה לאחרונה. ברקע, בן 40 לאחר אוטם בשריר הלב לפני 10 חודשים. בוצע צנתור שבמהלכו הותקנו שני סטנטים בעורק RCA. בעקבות האירוע, מאוזן תרופתית - כולסטרול, לחץ דם ומדללי דם בטיפול כפול. מבצע פעילות ספורטיבית שלוש פעמים בשבוע, משתדל לשמור על תזונה נכונה ומרגיש סה"כ טוב ללא הפרעות קצב. בדיקת אקו לב שבוצעה לאחר האירוע הראתה תפקוד לבבי של 60% . ביצעתי בדיקת אקו לב שגרתית שבה כל התוצאות היו תקינות מלבד שטח הפרוזדור השמאלי (CV4) שגודלו 21 מ"מ כשהנורמה היא 16-18. פרוזדור שמאלי (D-2) תקין - 37 מ"מ כשהנורמה היא 19-40 בסיכום נרשם: איכות הדמייה טובה. חדר שמאל בגודל ובעובי תקין. תפקודו הסיסטולי תקין (EF מוערך 60%), וללא הפרעת תנועה אזורית. תבנית המילוי הדיאסטולי תקינה ולחצי המילוי תקינים. חדר ימין בגודל תקין ותפקודו תקין מסתם אורטלי תלת עלי ללא דלף או היצרות, מסתם מיטראלי תקין מסתם טריקוספידלי תקין. לחץ ריאתי לא ניתן להערכה בהעדר סיגנל TR, לחץ ורידי סיסמטי תקין. אין עדות לשנט בין העליות בצבע דופלר. אורטה תקינה. אין עדות לנוזל פריקרדיאלי. יש לציין שבאקו לב הקודם שטח הפרוזדור השמאלי היה 18. הביקורת אצל קרדיולוג רק בעוד מספר חודשים, אשמח להבין את המשמעות של הגדלת העליה השמאלית, האם הממצא חריג? האם קשור להתקף? ומה צריך לעשות? תודה וחג שמח!

שינויים לפעמים בין מדידה למדידה אם ה LVEF - 60% סימן שהגעת לצינתור בזמן ולא נגרם נזק ללב גודל העליה לא משמעותי

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים