תקופת מעבר מפלביקס לקסרלטו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

25/04/2024 | 13:53 | מאת: אורן

שואל עבור אימי: בת 78 עברה לפני 3 חודשים צנתור CAS, בעלת גורמי סיכון קרדיווסקולריים מרובים. בעת השיחרור הונחתה להמשיך לקחת פלביקס (+אספירין) ולאחר 3 חודשים להגיע למעקב במרפאת שבץ ולעבור לקסרלטו. השאלה היא: בהינתן שהמעקב יבוצע רק בעוד חודש, האם יש להתחיל מיד עם קסרלטו במקום פלביקס? האם יש להפסיק הטיפול בפלאביקס בכל מקרה? רופאת המשפחה לא יודעת לענות ומפנה לבירור עצמי. תודה רבה.

לא הצלחתי להבין את השאלה אם ההמלצה היא לשלושה חודשים אז היא לשלושה חודשים ולא לעוד חודש יש אינדיקציות קרדיאליות ויש אינדיקציות נוירולוגיות צריך להיצמד להמלצות כפי שניתנו אחרי הצינתור

26/04/2024 | 20:01 | מאת: אורן

תודה על התשובה. מוודא שהבנתי: אתה אומר שכוונת ההנחיה היא שבמשך החודש הנוסף שנותר עד לביקורת, אין לקחת כל תרופה על מנת לא לעבור את מכסת 3 חודשים? תודה.

ממש לא אין לי את דוח הצינתור אני מסתמך על מה שאתה כותב כתבת שעד לביקורת ,שתהיה בעוד שלושה חודשים, להמשיך עם אספירין ופלביקס, רק בביקורת יעבירו לקסרלטו. מציע שתקרא שוב מה היו ההמלצות בדוח הצינתור

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים