כאב בחזה, אספרין ושאר ירקות - תודה מראש

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

16/04/2024 | 10:54 | מאת: חנן

שלום רב, אלה תוצאות הצנתור הווירטואלי. להלן הפענוח: LM - מוצא תקין, קוטר תקין, נותן lcx, lad ו-ramus. ללא עדות להיצרות. Lad - קוטר תקין, נותן עורך דיאגונלי אחד ומסתיים לפני חוד הלב. ישנה טרשת מסוידת בחלקו הפרוקסימלי, פוקלית, אקסצנטרית, גורמת להיצרות מינימלית (פחות מ-25%). טרשת מסוידת אקסצנטרית ומוארכת בחלקו הפרוקסימלי של העורך הדיאגונלי הראשון, גורמת להיצרות בינונית (50-69%). Ramus - קוטר תקין, ללא עדות להיצרות. Lcx – קוטר תקין, נותן שני עורקים מרגינלים (ראשון גדול מאוד ומספק טריטוריה אנטרולטרלית גדולה) ו-pda. ישנה טרשת מסוידת פוקלית אקסצנטרית בחלקו הפרוקסימלי של העורק, גורמת להיצרות קלה (25-49%). Rca - מוצא תקין, עורך קטן ולא דומיננטי. ללא עדות להיצרות. שאלה 1: יש לי תחושת אי נוחות בחזה - בעיקר אם אני יוצא להליכה לאחר ארוחה או בזמן שחייה? (לא כאב אלא מעט לחץ באזור הלב). לא נראה לי שזה משהו שקשור במערכת העיכול כי אין לי צרבת ולא סבלתי מעולם. הלחץ הזה נפסק כשאני נח (עוצר או מתיישב). לכאורה החסימות לא גדולות. האם הן יכולות להסביר כזו תחושה? ומה עושים איתה? שאלה 2: בהתכתבות הקודמת המלצת לי לקחת אספרין. התייעצתי בנושא עם מומחית קרישה בגלל עניינים המוטולוגיים שלי שיכולים להשפיע על לקיחת מדלל. היא אמרה שאני יכול ליטול פלביקס במקום אספרין. האם אתה ממליץ על כך? או שמא אפשר לוותר במקרה שלי על מדלל. אם כן - מה המינון המינימלי שאתה ממליץ עליו? האם יש תרופות/תוספים שאסור לקחת עם פלביקס ומה מניסיונך ההשפעות ארוכות הטווח של התרופה? תודה רבה רבה, חנן

אכן חסימות שמצריכות רק טיפול באספירין וכדור להורדת כולסטרול, לא בטוח שהן סיבת תחושותיך ממליץ פלביקס 75 מ"ג לא ממליץ על תוספים כלשהם

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים