קוצב לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

27/03/2024 | 16:00 | מאת: שאלה

שלום דוקטור מה הסיבה שמחברים קוצב לב לרוב ? אחרי אירוע לבבי התקף לב ? או אחרי הפרעות קצב מסוכנות ? אחרי דום לב ? אי ספיקת לב ? אחרי דופק מהיר ? דופק איטי ? מה בעצם תפקיד קוצב הלב הוא עובד קבוע כמו הלב ? או שרק שצריך הוא פועל לתת מכת חשמל או פעולה כזאת ואחרת ? והבנתי שיש קוצב לב רגיל וקוצב לב דפיברילטור מה ההבדל בין שניהם ?

קוצב לב משתילים כשהדופק נמוך מדי ולא מצליח לעלות במצבים שצריך דופק יותר גבוה קוצב דפיברילטור הוא מכשיר שגם מקצב כשהדופק נמוך ויודע גם לתת מכת חשמל מתוך הלב כשהוא מזהה הפרעת קצב מסכנת חיים

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים