דופק גבוה במאמץ אחרי מחלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/03/2024 | 10:57 | מאת: משה

דר׳ שלום, רקע: בן 40, כ-4 שנים עוסק בספורט סיבולת (טריאתלון וריצות ארוכות), בשנה שעברה - ארגומטריה ואקו לב במאמץ תקינים, מחוסן לשפעת ובעבר לקורונה. בתחילת השנה הייתי חולה ״און אנד אוף״ במשך חודש וחצי -בהתחלה במשהו דמוי שפעת (חום, כאבי ראש, שיעול) שנמשך כמה ימים ואחר כך נזלות וסינוסיטיס שטופל באנטיביוטיקה וסטרואידים בתקופה הזו דופק בשינה (מסתמך על מדידות שעון) עלה בכ-10 פעימות והרגשתי עייפות מוגברת. לאחר סיום תקופת המחלות הדופק מנוחה חזר לרמה הרגילה שלי מלפני המחלות (לסביבות 46-50) העייפות עברה וחזרתי לאימוני ריצות. בבדיקות דם מלפני שבועיים יש את החריגות הבאות: CK 201 Fe Iron 189 RBC 4.29 Hematocrit 40.1 ALT (GPT) 44 ולשאלה: לאחר חזרה לאימונים, הדופק במאמץ גבוה מהרגיל בכ-10-15 פעימות, לחילופין כדי להשאר בדופק נמוך נאלץ לרוץ לאט יותר מבעבר. חושש בעיקר ממיוקרדיטיס שלאחרונה נמצא הרבה בכותרות. האם מה שתיארתי בגדר הנורמה ומאפשר המשך אימוני ריצה (גם עצימים) או שדורש בדיקות נוספות? אם כן אילו? תודה רבה על הסבלנות, משה

מוטרד ממיוקרדיטיס ? לא ברור למה , אבל תעשה אקו לבדק את תפקוד הלב ותרגע

27/03/2024 | 17:53 | מאת: משה

בדיקת ארגומטריה זה מספיק טוב? שוב תודה, משה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים