תחושה להפרעת קצב חדרית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/03/2024 | 11:49 | מאת: ד

שלום רב, בן 43, מתאמן באימוני כוח(בעיקר על משקל הגוף) מאז שאני זוכר עצמי היו לי לפעמים מן תחושת רטט של שניות ופחות מזה באזור הלב. קורה לא באופן קבוע ומשתנה לפעמים כל כמה ימים ולפעמים פעם בחודש. הבנתי לפי המתואר, שזה יכול להסביר איזשהן פעימות מוקדמות. בבדיקות שעשיתי לפני כמה שנים/ אקו במאמץ תקין ועוד פעמיים הולטר של 24 שעות שלא נמצא דבר למעט פעימות מוקדמות על חדדיות ואולי בודדות יותר חדריות. כחרדתי ביצעתי לפחות 6 פעמים א.ק.ג ספונטני שלא נמצא דבר. עדיין אני חש בתופעה באותה תדירות משתנה. אתמול הצלחתי להרגיש עם היד כשמדדתי דופק בדיוק כשהיתה התחושה הזו וזה הרגיש שהדופק נעצר וממשיך מחדש היום כשהיה לי פעמיים את התחושה בהפרש של כמה שניות אחד מהשני, הרגשתי שלאחר מכן הדופק עלה מדופק מנוחה של 72-74 לדופק של 96 ולא חשתי בחרדה. מלבד זה באחוז מאוד גבוה של המקרים האלו אין לי שום תחושה פיזית אחרת מלבד הרטט(צרור) פעימות הזה. רוצה לשאול האם יש כאן חשד לאירועי vt? חושד בזה בגלל שלפעמים לאחר תחושת הרטט, במקרים מסויימים הדופק לאחר מכן עולה. השאלה אם גם בפעימות מוקדמות חדריות הדופק אמור או יכול לעלות ולא רק בvt? אגב, היה לי גם אירוע תחושתי כזה קצר גם כשסיימתי אימון כוח. היו כמה פעמים בהפרשים אחד מהשני כמה צרורות כאלו של פחות משניה בערך תודה רבה בתקווה לתשובה שלא תפחיד אותי

חשד ל VT ? למה דוקא VT ? פעימה מוקדמת היא פעימה מוקדמת ואין קשר לדפק מהיר. אם יהיה תיעוד של הפרעת קצב בזמן שאתה מרגיש מה שאתה מרגיש אפשר יהיה להתייחס לתלונות יותר בקלות.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים