אמי הקשישה ותרופות במצב חדש

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

23/03/2024 | 22:09 | מאת: אלינור

שלום אמי בת 82 ללא אבחנה או בעיה לבבית ידועה. במשך 7 שנים לא נבדקה על ידי רופאים בכלל ונמנעה מבדיקות. היתה עצמאית. עד לאחרונה שנפלה בריצפה לפני שבועיים ועברה בדיקות דם ובדיקה של רופא גריאטרי שהגיע לבית ועל ידי סטטוסקופ בלבד קבע בין היתר שיש לה אי ספיקת לב וטכיקרדית. בגלל שברים בחוליות מאוסאופורוזיס ישנה שבועיים בישיבה ומאז שנפלה גם כאבים בצלעות. עייפה כבר שנה, חולשה, מדברת ונשמע קוצר נשימה. בצקות ברגליים, ברגל שמאל יותר הופיעו במקביל לשינה שלה בישיבה והתגברו אחרי הנפילה. בבדיקות הדם מהשבוע - פריטין 10, המוגלובין 9.5, פולית וויטמין די מתחת לנורמה. חלבון אלבומין נמוכים. כולסטרול סוכר כליות והשאר תקינים. רזתה בחצי שנה לפחות 10 קילו. איך בעצם ממשיכים מכאן? היא מרותקת לבית בגלל הכאבים והחולשה וקשה כרגע ליסוע הכל כאוב כנראה גם שבר בצלעות. איך יודעים מה קורה עם הלב היא נוטלת שנים אנלדקס ללחץ דם. פוסיד גם ראיתי לא הבנתי מי נתן לה, ועכשיו הגריאטר אמר לקחת אחד ביום לבצקות. אולי בכלל לחץ הדם לא גבוה וגם אנלדקס ופוסיד זה המון? המצב שלה דורש הערכה אבל היא בבית ועדיף מבית חולים בגלל השברים והשבריריות שלה לפחות אוכלת ומתאוששת מה עושים לגבי הבירור של הלב והבצקות כשהיא מרותקת לבית?

בלי שתיבדק על ידי רופא ובלי לבצע בדיקות שקשורות ללב בטח לא ניתן לעזור לה. אם זה לא ניתן בבית אז אין ברירה צריך בדיקה של בית חולים.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים