צנתור וירטואלי - שאלות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/03/2024 | 17:09 | מאת: חנן

שלום ותודה מראש. בן 48. עשיתי צנתור וירטואלי אחרי תקופה ארוכה של ירידה בביצועים ספורטיביים וקוצר נשימה. אני מטופל למעלה מעשור עם ליפיטור 10 וערכי ldl נמוכים - סביב ה60-70. יש היסטוריה משפחתית לבבית. להלן הפענוח: LM - מוצא תקין, קוטר תקין, נותן lcx, lad ו-ramus. ללא עדות להיצרות. Lad - קוטר תקין, נותן עורך דיאגונלי אחד ומסתיים לפני חוד הלב. ישנה טרשת מסוידת בחלקו הפרוקסימלי, פוקלית, אקסצנטרית, גורמת להיצרות מינימלית (פחות מ-25%). טרשת מסוידת אקסצנטרית ומוארכת בחלקו הפרוקסימלי של העורך הדיאגונלי הראשון, גורמת להיצרות בינונית (50-69%). Ramus - קוטר תקין, ללא עדות להיצרות. Lcx – קוטר תקין, נותן שני עורקים מרגינלים (ראשון גדול מאוד ומספק טריטוריה אנטרולטרלית גדולה) ו-pda. ישנה טרשת מסוידת פוקלית אקסצנטרית בחלקו הפרוקסימלי של העורק, גורמת להיצרות קלה (25-49%). Rca - מוצא תקין, עורך קטן ולא דומיננטי. ללא עדות להיצרות. לאחר התייעצות עם שני רופאים: שניהם הצביעו על ערך מטרה של ldl 55. זה ל לא הרבה פחות מהערכים שלי בעשור האחרון. שניהם אישרו פעילות גופנית מאומצת (עד 85% מדופק מרבי). *שניהם שללו את האפשרות שהיצרויות האלה עושות לי אי נוחות במאמץ באזור הלב (לא כאב). האם אכן ההיצרויות אינן המקור לכך? *אחד המליץ אספרין והשני אמר שמיותר. פעם לקחתי וזכור לי שלא עשה לי טוב. *אחד המליץ על אומקור והשני אמר שמיותר. מה דעתך בשאלות שבנדון? רב תודות, חנן

ההיצרויות לא מספיק מוצרות כדי להסביר את התלונות שלך אספירין מומלץ וגם כדור להורדת כולסטרול

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים