חסימה מלאה של עורק בצוואר (rica)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/03/2024 | 15:26 | מאת: דוד

שלום ד"ר בן 67 ללא מחלות רקע למעט קצת כולסטרול, לפני חודש הרגשתי שבעין אחת חצי משדה ראיה נחסם, הלכתי למיון עשו לי בדיקה בעין הרופא ראה חלקיק נתקע בכלי דם בעין, לאחר כשעה זה חלף כלא היה. נשלחתי לסדרת בדיקות כולל מתן אספירין 100, שעשיתי בדיקה בשם אולטרסאונד צוואר התגלה חסימה מלא של אחד העורקים rica (אציין שאין לי בעיה נורולוגית אני מתפקד מצוין) נשלחתי למין במיון נעשה לי סיטי מוח שיצא תקין צילום חזה תקין, סיטי צוואר ראו שוב את החסימה, לאחר בדיקות מקיפות הוחלט לשחרר אותי ללא התערבות ניתוחית ולטענת הרופא בגלל שיש 100 אחוז חסימה והכל תקין אפשר לחיות עם זה בתוספת מדללי דם שהתאימו לי. השאלה האם יש מקום לחוות דעת נוספת? אם באמת אפשר לחיות עם זה לאורך שנים במידה ואני מאזן את הכולסטרול, מדוע לא ניתחו אותי או לפחות צינתרו? אני מבולבל וחושש אשמח לשמוע את דעתך,תודה רבה..

עורק חסום בצוואר שמתגלה במקרה ולא בזמן החריף כשנחסם - מטופל שמרנית בתרופות תרופה לדלול דם ותרופה להורדת כולסטרול ומעקב

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים