אקו לב בעקבות קשר למחלת מילומה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/03/2024 | 20:45 | מאת: אברהם

בס"ד ערב טוב. בן 72 עם המון מחלות רקע. Copd, אסטמה, אירוע מוחי, מחלת מח עצם מליומה, לחץ דם גבוה סרטן הערמונית סרטן בלוטת התריס. באקו לב עדכני. תפקוד סיסטולי שמור של חדר שמאל. לחץ מילוי של חדר שמאל מוגבר IVS של 12 מ"מ, נוזל פריקאדל י בכמות מינימלית GLS מופחת קלות 17 תמונה יכולה להתאים HFPER בנוכחות מילאמוה מבקשים להשלים CARDIAC MRI בשאלה של AMYLOIDOSIS . אודה על קבלת הסבר. תודה

ההסבר ארוך מדי לכאן,הממצאים באקו מצריכים המשך ברור לשלול מחלה שקרויה עמילואידוזיס ,שקיעה של חלבון מסוים באברים שונים בגוף, גם בלב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים