תשובת הולטר לב בנוכחות פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

13/03/2024 | 08:24 | מאת: ליאת

שלום רב .בת 40 מושתלת פילטר ב ivc עקב טרומבוס מלפני 11 שנים לאחר לידה, לא לוקחת מדללי דם ,,אין בעיית קרישה .חיה חיים ספורטיבים. כחודש וחצי סובלת מפעימות מוקדמות מרובות מאוד ביצעתי אקו לב במאמץ שנמצא תקין רמת כושר טובה. ביצעתי א.ק.ג שהראה טכירדיה .ביצעתי בדיקת אנזים ללב בדיקות דם הכל תקין .בבדיקת ההולטר נמצאו פעימות מוקדמות 75 apcs ועוד סעיף של שינויי היפוך גל טי ערוץ 1. אין הפרעות הולכה .הייתי אצל קרדיולוג שאמר שהבדיקה תקינה אני תוהה האם אין לזה כל משמעות להיפוך הגל ?האם אני יכולה להמשיך להתעמל ברמת קצב גבוהה? יש ימים שאני בטוחה שהפעימות ממש הרבה הרבה יותר מרובות מאשר הופיעו בהולטר. לחץ הדם שלי נמוך 90/60 דופק בלילה מגיע ל 48 לכן הומלץ לא ליטול קרדילוק וכיוצא בזה

השינוי בגל T חסר משמעות, את מרגישה את הפעימות המוקדמות וקשה לטפל בהם בגלל דופק ולחצי דם בסיסיים נמוכים. צריכה פשוט לנסות להתעלם.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים