פרהמנופאוזה הורמונים משתגעים כל חודש

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/03/2024 | 17:37 | מאת: Vered

שלום דר בת 44 שנה אחרונה כל חודש בזמנים של מחזור וביוץ מופיעים לי pvc/pvcs ברצפים בזמן הליכה קלה ברחוב מורגשים חזק מאוד ומאוד מאוד מפחידים. עשיתי בירור מקיף מאוד בשנה האחרונה בלב והבירור יצא תקין , הקרדיולוגים מבחינתם לא מציעים חוסמי בטא מכיוון שהדופק שלי גם בזמנים של ההפרעות קצב הוא על נמוך 65. בזמן הליכות כשאני במחזור או אחריו או בביוץ הם מופיעים ומפחידים מאוד. הדופק במנוחה תמיד 55-65 באקו לב מאמץ דופק מקסימלי הגיע 166 יצא תקין האם ההפרעות ברצפים שמופיעים בזמנים קבועים בחודש יכולים לסמן כניסה לפרהמנופאוזה ואם כן זה עלול להגיע לחלילה דום לב אם לא מטפלים תרופתית ? חוסמי בטא בגלל הדופק הנמוך והלחצי דם גם כן נעים בדרך כלל 90 על 60 ולפעמים 115 על 80. אני פוחדת מאוד מכניסה לגיל מעבר שלא יעשה לי דום לב חלילה אני במחשבות על זה כל חודש שהמחזור מגיע . יש נשים שבפרמנופאוזה בגילאים שלי מקבלות טריגמיני במהלך החודש גם? במידה והפעימות הלא סדירות שקורות אם הן נגרמות בגלל מצב הורמונלי שגורם להן ולא בעיה לבבית , זה פחות מסוכן ?

ברור שהפעימות שתארת קשורות למצב ההורמונלי שלך ולא לבעיה לבבית אז ממש אין סיבה לחשוש מדום לב או דברים כאלה אם אין ברירה ואת מאד סובלת אפשר לנסות טיפול תרופתי גם אם הדפקים שתיארת שיש לך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים