אורתוסטטיזם מצריך בירור?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

01/03/2024 | 00:41 | מאת: שרה

שלום ד"ר בת 40. בדרך כלל לחץ הדם שלי באמצע היום 90/50. לפני שבוע, בזמן העבודה, אחרי ישיבה של שעתיים, אכלתי וקמתי לתנוחת עמידה. בזמן עמידה, הרגשתי בפתאומיות תחושת כובד ברגליים ואט אט איבדתי תחושה ברגליים. נשכבתי בתחושה של עירפול הכרה. שמעתי את הסביבה ולא יכולתי לדבר. הייתי אפאטית. לאחר כחצי שעה הדופק שנמדד היה 40. לא נמדד לחץ דם. לא כאב לי כלום. אספו אותי לבית. לא רציתי להתפנות להיבדק. נרדמתי לכמה שעות וחזרתי לעצמי. (יש לציין שבעברי פעמיים של אובדן הכרה בקימה לשירותים באמצע לילה.) אני תוהה האם זה משהו שמצריך בירור? או שזה רק לחץ דם נמוך שכנראה היה נמוך מדי? תודה רבה

כל מה שכתבת נכון הכל מתחיל בלחץ הדם הנמוך אבל יש כנראה גם תופעה של אורטוסטטיזם - שווה בדיקה, לפעמים אפשר גם לעזור בעיקר בקטע של מניעה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים