נמצא בבדיקה PFO או ASD SECUNDUM

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

15/02/2024 | 13:34 | מאת: גולן

שלום רב- ד"ר מנהל הפורום. תודה רבה על הפורום והאפשרות לפניה. – ד"ר. אני בן 53 מחלת רקע CTCL נוטל תרופה אחת בלבד בשם: דופלקס במינון 5/160mg גובנ 1.73 משקל 83 פעיל בספורט 3 פעמים בשבוע לא שותה בכלל אלכוהול ולא משתמש בסמים אני מעשן 2 סיגריות ביום הרגל רע מתקשה לוותר. – אתמול קבלתי תשובת בדיקת אקו לב בדיקה אקוקרדיוגרפית דרך בית החזה TTE ונמצא : אנאוריזמה של המחיצה הבין עלייתית בדופלר צבע נראה דלף בין עלייתי משמאל לימין ככל הנראה PFO או ASD SECUNDUM קטן. – – מבקש לשאול – 1. מה משמעות האבחנה – ורמת הסיכון ? 2. מה ההמלצה לברור במיידי -ובהמשך ( CT, MRi, מיפוי או אחר ? 3. האם יש צורך להמשיך מעקב עתידי (חודשיים, חצי שנה או יותר ? 4. לאיזה קרדיולוג בתחום הספציפי המתאים לאבחון שלי יש לפנות ? 5. האם אדרש להתחיל לקבל טיפול תרופתי או אחר ? – בתודה מראש בכבוד רב

1.אין סיכון , זה משהוא מולד שאתה חי איתו כהר כמעט 53 שנים 2.אין צורך בשום בדיקה נוספת 3.אקו פעם ב 12-18 חודש 4.כל קרדיולוג 5.שום טיפול בטח לא עכשיו

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים