בקשה להסבר פענוח הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

13/02/2024 | 11:14 | מאת: יהודהא2

שלום רב, אני בן 59 ולא נוטל תרופות , למעט LITORVA 20 – ערכי כורלסטרול תקינים, ללא סכרת ללא לחץ דם. עשיתי הולטר בגין פעימה מוקדמת וקבלתי תוצאות – ואשמח להסבר כי אני מודאג. מבקש לציין שזה בוצע במכשיר הולטר – של שלושה ליידים. בוצע אקו מאמץ לפני חצי שנה תקין. אירועים ממקור חדרי ——————————– נצפו s'VPC בתדירות עד 301 לשעה, בעיק רבשעות העירנות (נצפו סה"כ 1935 s'VPC במשך הבדיקה – ראה טבלת פיזור בדו"ח). כולל 4 Couplets Ventricul בחלקם הופיעו בצורת קטעי ביגמניה וטריגמניה חדרית. ממוקדים שונים. VPBs מהווים כ- 2% מסך ה-QRS בתקופת המעקב אירועים ממקור על חדרי ——————————— נצפו סה'כ 2 s'APC במשך הבדיקה. הפרעות הולכה – לא נצפו שינויים משמעותיים בקטע ST – לא נצפו סיכום והערות —————— קצב סינוס. מהירות מינימלית 59 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית 139 פעימות לדקה ומהירות ממוצעת 88 פעימות לדקה . s מרובים בשעות העירנות, מהווים כ- 2% מסך ה-QRS בתקופת המעקב . בודדים APC's אודה להסבר ברגשי תודה יהודה

אין הרבה מה להסביר , יש לך שני אחוז פעימות מוקדמות ממקור חדרי.

14/02/2024 | 08:50 | מאת: יהודהא2

תודה רבה ד"ר , לי זה לא אומר כלום 2% ולא יודע מה זה פעימה מוקדמת. האם אפשר להמשיך לחיות עם זה כרגיל ? האם זו תופעה שכיחה ביחס לאוכלוסיה ? אני לא מרגיש שום תופעות לוואי בתודה מקרב לב

בהחלט שכיח אפשר לחיות עם זה מצויין

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים