סינוס טכיקרדיה שבא בהתקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

10/02/2024 | 01:14 | מאת: אנונימי

שלום לך דוקטור יש לי תקופה זה בא והולך התקפים של דופק מהיר בפעמים שפניתי לבדיקות גם בזמן האק"ג הדופק היה סדיר אך מהיר סינוס טכיקרדיה דופק של 100 ועד 130 ויותר לפעמים בדיקות דם תקינות הולטר לב ללא הפרעות קצב בלוטת תריס תקינה בדיקת די דיימר תקינה ועוד בדיקות אחרות תקינות, זה קורה ככה פתאום במנוחה אם הבדיקות לב תקינות ובדיקות אחרות של לא לב אבל בעקיפין יכולות לגרום לדופק מהיר תקינות מה יכולה ליהות הסיבה להתקפי הדופק המהיר הזה ? אין חום אין אנמיה אין התרגשות או לחץ אין שום דבר אחר לא מוצאים כלום שיכול למצוא את הבעיה אז מה יכול לגרום ללב להאיץ ככה לערכים כאלו ? ומה ניתן לעשות ? תודה מראש

המצב נקרא inapropriate sinus tachycardia והטיפול הוא חוסם ביתא כמו דרלין או קרדילוק או נורמיטן

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים