סיטי ללב ואנזימי דם שלוקחים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/02/2024 | 13:03 | מאת: מושיקו

שלום בעבר עקב כאבים בלב עשיתי בדיקות ותמיד התמקדו באנזימים שלוקחים מהדם ועל זה הסתמכו עם יש התקף לב או לא מבירור שעשיתי הבנתי שיש בדיקה של סיטי לעורקים של הלב כדאי לברר מה מידת חסימת העורקים שיש בלב אז למה תמיד הבדיקה ברפואה דחופה זה אנזימי הלב טרופונין ו cpk ? לא נראה לי שדרך בדיקות הדם האלו אפשר לראות חסימות בעורקים הרי בסיטי אפשר לראות את מידת חסימת העורקים שזה יותר איבחון להתקף לב מאנזימי הדם שלוקחים ללב ? או שזה שני דברים שונים ? אשמח לתשובה ולסדר בדברים מהמומחה של הלב !

מאד פשוט CT מלמד על מצב עורקי הלב, היצרויות חסימות וכו בדיקת טרופונין היא מדד אם היה נזק לשריר הלב יש אבל אין קשר בין שתי הבדיקות

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים