שינוי משמעותי בעקבות לחץ דם מאוד גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/02/2024 | 18:31 | מאת: אייל

שלום אני בן 55. לא בכושר לפני שנתיים נפצעתי בקרסול, בכתף בגב ובאגן פציעה משמעותית שעדין שוקמה רק חלקית. במקביל בגלל הפגיעה בבטן ירדתי במשקל ורזה מאוד. אני בשיקום עולה בהדרגה בפרמטרים. אני יכול לעמוד כחצי שעה והולך לאט 3-4 דקות ומתעייף. לחץ דם בד"כ תקין כ 110-60. לפני 3 חודשים היה לי טיפול שורש. בגלל בעיות שיש לי עם חומרי הרדמה מקומית הומלץ הרדמה כללית אבל העדפתי שלא לעשות כללית ונתנו לי הרדמה חלקית. הטיפול היה כשעה ורבע ומדי פעם היו רמות כאב מאוד מאוד גבוהות שהגעתי למצב שצעקתי מרוב כאב יצאתי משם מותש בצורה משמעותית. הגעתי הביתה ולחץ הדם בבית היה 180. מאז כבר 3 חודשים משהו אצלי השתנה. מספיק שאני עומד 5 דקות אני מתחיל להזיע ומתעייף. ויש המון תשישות. הכי קשה זה שנניח איזה יום אני עומד רבע שעה רצוף אז אחכ יום יומיים מזיע הרבה מכל מאמץ קטן או התרגשות וותשוש מאוד. הליכה קטנה של 2 דקות מעייפת. בדיקות דם תקינות אק"ג ללא שינויים צילום חזה תקין האם יכול להיות שבזמן הטיפול שורש עם הרדמה קלה, היה לחץ דם מאוד גבוה נניח מעל 200 וגרם לי לאיזה פגיעה בלב או ריאות או עורקים ולכן מאז מאמץ הכי קל של עמידה גורם לתשישות גדולה והזעות? זה סביר? דורש בדיקה מסוימת? תודה

מאד לא סביר אבל שווה בדיקה אולי הערכה פשוטה של תפקוד הלב - אקו דופלר

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים