שינוי בדופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/01/2024 | 21:37 | מאת: שי

שלום אני בן 49. לפני 3 שנים תאונה ופציעה באיזור הוושט. מאז נאלץ לאכול מאוד לאט וקצת. ירדתי מאוד במשקל ואני רזה מאוד אבל בחצי השנה האחרונה סוף סוף התייצבתי ומקווה שאוכל לטפס חזרה. כמעט ולא פעיל גופנית. הדופק שלי בשגרה בשנה האחרונה הוא בלילה 56 כשישן וממוצע של כל היום 67. לפני שבועיים היתה לי שיחה עם איזה שכן טיפוס כמעט אלים. הוא צעק וכו' והתוכחנו כשעה שלמה. מאז קרה אצלי שינוי חד שלא חולף. הדופק הפך למהיר. אני מרגיש אותו במדידה הדופק בלילה 64 במקום 56 בדכ וממוצע של כל היום 82 במקום 67. למשל כשאני עומד עד לפני שבועיים היה דופק בערך 75 וכעת בערך 90-95. אק"ג אתמול תקין. ספירת דם וכימיה וCRP תקינים מעבר לכך שזה לא נעים שהדופק מהיר מבעבר הרי שזה גורם לי לירידת משקל. עליה של כ 15 נקודות דופק ביממה מעלה את התצרוכת הקלורית בכ 280 קלוריות ביום וזה מאוד בעייתי עבורי כי אין לי יכולת להכניס עוד 280 קלוריות והתחלתי לרדת במשקל. וזה הפוך מהכוונה שהיתה לייצר עודף של 100 קלוריות ולעלות בהדרגה. עברו שבועיים. מה אפשר לעשות כדי שהדופק יחזור חזרה למה שהיה קודם? מה יכולה להיות הסיבה לכך שזהוא נתקע על גבוה יותר? אני כבר מזמן אחרי הויכוח עם השכן ורגוע וכבר לא עסוק בזה. זה היה נקודתי לאותו היום תודה רבה

כל הדפקים שציינת תקינים כתבת סיפור ארוך שבשורה התחתונה אין פה שום פתולוגיה הדופק בלילה 64 במקום 56 ... באמת שינוי קיצוני שאי לו הסבר מציע שתפסיק למדוד דופק

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים