פענוח אקו לב לאחר הפרעת קצב svt

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

23/01/2024 | 09:40 | מאת: פאול אבא

שלום רב, בן 43 לאחר התקף ראשון של דופק גבוה 220 אשר אובחן כהפרעת קצב svt קבלתי זריקה אשר החזירה את הדופק לסינוס -על ישי מד"א ברקע ל.ד גבוה מטופל ומאוזן עודף משקל -125 קג גובה 1.76 לא מעשן נשלחתי לבצע אקו ואשמח בעזרה בפענוח : אאורטה עולה : 34 ממ שורש האוארטה : 35 ממ רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה : 35 ממ עובי המחיצה הבין חדריות : 11 ממ פרוזדור שמאלי (ant-post) 41 ממ שטח פרוזדור שמאלי (v-c-4): 21 סמ"ר רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 53 ממ עובי דופן אחורית 11 ממ מסטם מיטראלי : תקין מסטם אאורטלי: תלת עלי,תקין מסתם טריקוספידלי: תקין , הודגמה דליםה טריוויאלית לסיכום : חדר שמאל בגודל תקין,דפנותיו בעובי תקין תפקוד סיסטולי גלובלי תקין של חדר שמאל ללא הפרעת ברלקסציה חדר ימין בגודל תקין,תפקודו תקין עלייה שמאלית מורחבת במידה קלה המסתמים במבנה ומפתח תקין. ללא מפל לחצים משמעותי על פני המסתמים לא הודגם מעבר צבע שרך המחיצה הבינעלייתית ivc ברוחב תקין , עובר תמט באינספיריום ללא נוזל פריקדיאלי לחץ ריאתי תקין מה פירוש הממצא עלייה שמאלית מורחבת במידה קלה ? האם זה הסיבה להפרעת הקצב שהייתה svt? האם הבדיקה תקינה ? תודה

תקינה מאד הרחבה לא משמעותית של העליה השמאלית בתקנון למשקל העודף שלך. לא קשור ל SVT

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים