צנתור וניתוח מעקפים בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/01/2024 | 15:03 | מאת: הלב שלנו

שלום מתי האינדיקציה לעשות ניתוח מעקפים בלב ? אחרי שבהתחלה קובעים שצריך צנתור רגיל ואז הופכים תהחלטה וקובעים שצריך מעקפים ? תודה מראש על התשובה

20/01/2024 | 15:22 | מאת: הלב שלנו

שלום ומה ההבדל בין צנתור למעקפים בלב ? מבחינת בעיות הלב ? מבחינת כמות חסימת העורקים של הלב ועוד פרמטרים אחרים ?

ממש לא הופכים שום החלטה קודם מצנתרים כדי לראות מה מצב העורקים ואם בעורקים חולים וצריכים טיפול שלא ניתן לבצע בצינתור ( פתיחה של היצרויות עם בלון ותומך ) שולחים לניתוח מעקפים

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים