קוצב לב שמושתל אצל בן אדם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/01/2024 | 01:28 | מאת: משה

שלום רב לך יוצא לי לשמוע על הרבה אנשים שמושתל אצלם קוצב לב שמתי לב שזה תופעה רחבה לפחות מהמקרים שיצא לי להיתקל בהם רציתי להבין מה האינדיקציה שלרוב משתילים קוצב לב ? שתפקוד הלב יורד מ 55-60 בהרבה ? במקרים של אי ספיקת לב ? בגלל אירוע לבבי קשה שאותו אדם עבר ? בגלל הפרעות בקצב הלב ? מה הסיבה ? כאמור מה שרשמתי זה רק הערכות שעלו לי בראש שבגינם משתילים ! ומה הקוצב לב עושה ללב איך הוא הוא מסייע לו בכלל ? ואיזה סוגי קוצבי לב יש הבנתי שיש קוצב לב שעושה פעולה מסויימת וקוצב לב אחר עושה פעולה אחרת...

יש מספר סוגי קוצבים לרב האינדיקציה להשתלת קוצב פשוט היא דופק נמוך מלווה בסימפטומים של חולשה סחרחורת או איבוד הכרה אל תסתפק רק בשמיעה, אתה יכל גם להעמיק ולקרא על קוצבים

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים