כמה שאלות קלות בנוגע למסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

19/01/2024 | 16:03 | מאת: סיון

שלום ד"ר אני בת 32 בריאה באופן כללי לפני שנה גילתי שנולדתי עם מום מולד מסתם אאורטלי דו צפני מאז אני בפחד תמידי ביצעתי אקו לב , אקו במאמץ, הולטר לב כל הבדיקות יצאו תקינות מלבד בהולטר הלב פעימות מוקדמות היתי בבדיקה אצל רופא משפחה שאמר לי ששמע אוובשה סיסטולית אצלי אמר שהכל בסדר להמשיך בחיים מה הד"ר ממליץ לי בנוגע לאוושה האם זה מסוכן ובאיזה תדירות עלי לבצע אקו לב? תודה מראש

ממש לא מסוכן האוושה היא ביטוי לזרימת דם דרך מסתם בעל מבנה קצת שונה - ממש לא מסוכן מסתם אאורטלי דו עלי עם השנים יכול לדלוף או להפוך למסתם מוצר התופעה לוקחת המון שנים המעקב באקו פעם ב 12-18 חודשים

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים