אי ספיקת לב, תגובה למאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/01/2024 | 10:52 | מאת: אייל

שלום גיל 60 ידוע על אי ספיקת לב דרגה 2. רזה. עובד מהבית. בנוסף לא בכושר בגלל פציעה במפרק הירך אז כבר שנה לא עולה מדרגות והולך ברגל ממש לאט כמה דקות. לפני 4 ימים עמדתי והתנשקתי עם אשתי ובמשך כרבע שעה התמזמזנו בעמידה כשיש לי זקפה כרבע שעה בזמן שאני עומד. אני מניח שזה מאמץ לא קל גם לעמוד גם זקפה כרבע שעה. אציין שלא גמרתי. בכל מקרה מאז כבר 5 ימים יש לי גלי חום והזעה. נניח אני עומד כמה דקות מרגיש שחם לי ומזיע. נניח קצת מתרגש מזיע. כמו כן הדופק הממוצע שלי ביום עלה מ 72 ל 77 ובלילה מ 57 ל 61 שידרתי אתמול אק"ג 12 לידים למוקד ויצא תקין בלי שינוים. האם יכול להיות שעמידה עם זקפה רבע שעה והתרגשות גרמו נזק ללב? מה יכול לגורם לכך שמאז יש הזעות ויותר תשישות? האם זה מסוכן לי להתמזמז בעמידה? תודה רבה

לא יכול להיות שנגרם נזק ללב הזעות כנראה מחום אם אתה יציב בעמידה זה לא מסוכן ,אולי תיעזר במקל אם צריך...

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים