חור בין הפרוזדורים בלב בתינוק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/05/2009 | 15:07 | מאת: לירז

ילדתי בן במזל טוב בשבוע שעבר ולאחר פגישה עם קרדיולוג נמצאו 2 חורים בלב התינוק. לטענת הקרדיולוג אחד לא מדאיג והשני, חור בין הפרוזדורים דורש השגחה ועלול להיות מסוכן. מה המשמעות ומהן ההשלכות? נא תשובתכם הדחופה. תודה, לירז

14/05/2009 | 08:00 | מאת: דר הגש יוליוס

פתח במחיצה הבין פרוזדורית איננו מסוכן.אם הוא רחב, נטייתו להיסגר קטנה יותר מאשר פתח קטן במחיצה הבין חדרית. אם הפתח איננו נסגר באופן עצמי, לאחר מספר שנים, יש להעריך את המצב מחדש ולהחליט אם יש צורך בסגירה או עדיף להשאירו במצב זה. בנתיים כדאי להיות במעקב אצל הקרדיולוג.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים