סיוע בפענוח אקו לב - הגדלת פרוזדור שמאל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/01/2024 | 19:43 | מאת: נתנאל

בן 36 בריא בדכ ללא מחלות רקע הגעתי עם תלונה של פעימה מוקדמת מעת לעת ודופק נמוך במנוחה (50-60 ולעיתים מתחת ל 50) לאבי אבחנה: APICAL HYPERTROPIC CMP להלן תוצאות אקו: אאורטה עולה: 33 ממ רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה: 29 ממ עובי מחיצה בין-חדריות: 11 ממ מסתם מיטרלי: תקין מסתם טריקוספידלי: TRIVIAL TR פרוזדור שמאלי: 44 ממ שטח פרוזדור שמאלי: 21 סמר רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה: 53 ממ עובי דופן אחורית: 10 ממ מסתם אאורטלי: תלת צניפי תקין מפל מירבי על פני המסתם האאורטלי: 5 בפענוח נכתב גם ENLARGED LA הרופא ציין כי הבדיקה תקינה וללא עדות לדלף שיסביר הגדלה קלה של פרוזדור שמאלי. מה בכל זאת משמעות ההגדלה בפרוזדור השמאלי? ממה נגרמת? האם מהווה גורם סיכון?

ההגדלה לפי השטח מאד מאד קטנה, יכול להיות אפילו טעות במדידה, או תיקנון לפי ממדי הגוף, או תגובה ללחץ דם - הבדיקה סה"כ תקינה גם אם הפרוזדור מעט מוגדל

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים