מבחן אדנוזין וקצב הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

01/01/2024 | 01:45 | מאת: אנונימיות

שלום התפנתי למיון באמבולנס עקב תקופה של שלושה שבועות של דופק לב ממש מהיר של 100 ועד 140 ויותר שבא והולך ! בימים האחרונים גם כאבים חזקים באיזור הלב אז התפנתי הלחץ דם גם היה גבוה 100/170 יש לי מספר שאלות ואשמח מאוד על התשובות שוב תודה ! שהייתי בבדיקות זה היה חלק מהתשובות- אקג ­ טכיקרדיה צרת קומפלקס עם קצב חדרי 125, סדירה מאוד, חשודה לרפרוף עליות 1:2. בוצע מבחן אדנוזין שלא הדגים תוצאה ברורה. טופל במנה בודדת של לופרסור 5 מ"ג עם האטה לדופק סביב 100 בתבנית מתאימה לסינוס טכיקרדיה. 1.מה רצו לראות שעשו מבחן אדנוזין ? 2. היה השערה לפי האק"ג שיש לי רפרוף עליות שלבסוף הוסר אחרי מעקב של כמה שעות באותו רגע איך זה שבהתחלה אמרו רפרוף ואחרי זה לא מה האק"ג מראה פעם ככה פעם משהו אחר ? 3. מה זה לופרסור מה זה עושה ולמה מביאים ? 4. מה זה טכיקרדיה צרת קומפלקס עם קצב חדרי 125, סדירה מאוד, חשודה לרפרוף עליות 1:2. בוצע מבחן אדנוזין שלא הדגים תוצאה ברורה מה זה אומר ולמה זה לא הדגים תוצאה ברורה לדעתך ? ומה זה בכלל מה שרשמתי לך ההערה הזאת שהייתה בסיכום ? 5. הטרופונין היה תקין אז זה אומר שמבחינת כאבים בלב זה לא מהלב ? כולל האק"ג שהיה תקין חוץ ממההערה שרשמתי לך לגביי הרפרוף.. 6.קיבלתי באמבולנס אספירין ופאף של ניטרוגליצרין מה זה ?

מציע שתקצר בשאלות, - תבחר שאלה או שתיים על השאר תקרא באינטרנט.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים