עשיתי CTA אנגיו לב, מה אומר הפענוח?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

31/12/2023 | 16:28 | מאת: אנונימי

אני בן 46, יש לי יתר שומנים בדם, סוכרת מסוג 2 (132=Glucose) וסיפור משפחתי של בעיות לב. להלן ממצאי הבדיקה: הבדיקה בוצעה על סורק 256 פרוסתי של חברת פיליפס. סיבת ההפניה: שלילת CAD. במהלך הבדיקה בוצעו שתי סריקות. האחת של בית החזה, בקרינה נמוכה וללא הזרקת חומר ניגוד. השניה CTA של הלב, עם הזרקת 60 סמ"ק חומר ניגוד מסוג אומניפאק 350. הבדיקה בוצעה בפרוטוקול Step and shoot להורדת כמות הקרינה. במהלך הסריקה קצב הלב נע בסביבות 63 פעימות לדקה והתקבלה הדמיה בינונית של הלב והעורקים הכליליים משני לארטפקטים של תזוזה. 1. אאורטה טורקלית בגדר תקין. אאורטה עולה בקוטר 30 מ"מ. 2. Calcium scoring עורקים כליליים = 588 (מתאים לאחוזון 99% לגיל הנבדק). 3. מערכת כלילית דומיננטית ימנית. 4. Lt MAIN: ללא טרשת או היצרות משמעותית. 5. LAD וענפיו: פלאקים מסוידים ולא מסוידים לאורך LAD קריבני-אמצעי ללא היצרות משמעותית. בשל הסתידויות גסות לא ניתן לשלול היצרות מעל 50% ב-LAD רחיקני. ענף דיאגונלי ראשון - עורק בקוטר 1.5 מ"מ. פלאק סידני המסתיר את רוב חלל העורק ולא ניתן לשלול היצרות מעל 50%. 6. CX וענפיו: פלאקים מסוידים ולא מסוידים לאורך CX וענפים מרגינלי ראשון ושני, ללא היצרות משמעותית. 7. RAMUS: עורק בקוטר נמדד 2.5 מ"מ. פלאק מעורב עתירת סיד המסתיר את רוב חלל העורק ולא ניתן לשלול היצרות מעל 50%. 8. RCA וענפיו: טרשת מעורבת עתירת סיד ב-RCA קריבני ולא ניתן לשלול היצרות מעל 50%. חשד להיצרות משמעותית ב-PDA. 9. הלב בגודל תקין. 10. אין עדות לפגם פרפוזיה במיוקרד. 11. לא הודגמה היפרטרופיה של דופנות חדר שמאל. 12. ללא תפליט פריקרדיאלי. סיכום: עורקים כליליים טרשתיים, מסוידים במידה קשה. בשל הסתידויות גסות לא ניתן לשלול היצרות מעל משמעותית רב מוקדית בעורקים הכליליים.

בדיוק מה שכתוב בשורה האחרונה הבדיקה לא אבחנתית בגלל הסתידויות בעורקים

03/01/2024 | 04:53 | מאת: אנונימי

מה זה אומר הסתיידויות בעורקים? איזו בדיקה אחרת אפשר לעשות?

בדופן העורק יש סידן וה CT לא יכל לראות דרך הסידן מה קורה בתוך חלל העורק. במקרים כאלה אם יש אינדקציה לבדק את מצב העורקים עושים צינתור רגיל. לא וירטואלי.רק אם יש אינדיקציה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים