פיענוח אקו לב והאם יש טיפול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

26/12/2023 | 08:28 | מאת: חנה

שלום דוקטור, בעלה של אחותי עבר לפני 3 חודשים דום לב. יש לו פגיעה מוחית בלתי הפיכה. הועבר לנסיון שיקומי ולכן רק עכשיו לו אקו לב כי לפני זה היה עם זונדה ומונשם וא מתקשר אבל נזק מוחי רחב. תוצאות האקו- הדמיה קשה טכני ומוגבלת. חדר שמאלי אינו מוגדל עובי דפנותיו תקין. תפקודו הגלובלי מופחת במידה קשה, היפוקינזיה קשה גלובלית.מעורבות רב כילית. מקטע הפליטה המוערך 25%- עליה שמאלית אינה מוגדלת. חללים ימניים בגודל תקין, תפקוד חדר ימין גבולי. לא הודגם העיה מסתמית משמעותית. דלף טרירוספידלית קל עם מפל לחצים בן 17 ממ"כ על פני המסתם, ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של 22 ממ"כ. לא ניצפה תפליט פריקארדיאלי. הוריד הנבוב התחתון אינו מורחב, עובר תמט שאיפתי תקין. רוחב דורש טורטה תרין רוחב אורטה עולה מורחב 3.7 ס"מ. מציינת שהיות שאמרו שהוא במצב וגטטיבי לא עשו לא עשו לו צינתור ולא הושתל קוצב לב. כיום הוא מדהר מתקשר אבל עם נזק מוחי. מה עושים במצב זה של התוצאות? האם אפשר לשפר את המצב? תודה לתשובתך🙏

במצבו אפשר וצריך רק לתת תרופות שתומכות בתפקוד הלב בטח לא צינתור או פעולות חודרניות אחרות

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים