מצב עורקי הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

23/12/2023 | 09:54 | מאת: מ

שלום כדאי לדעת את מצב העורקים מה מידת החסימה אצלם העורקים של הלב צריך לעשות צינתור וירטואלי ? הרי לרוב האנשים יש חסימה כזאת או אחרת עשיתי בעבר אקו דופלר במנוחה ארגומטריה אקו דופלר במאמץ ומספר פעמים אק"ג והכל היה תקין שלהבנתי רק בדיקת מאמץ בעקיפין יכולה לתת קצת מידע לגביי נושא זה אז האם כדאי לעשות צינתור וירטואלי בכללי ? זה מוצדק ? הרי רוב האנשים עושים את הבדיקות שציינתי כי זה הבדיקות הכלליות הבסיסיות ששולחים לרוב ולא יודעים את מצב עורקי הלב שלהם מה דעתך ?

דעתי שרק צינתור וירטואלי או רגיל מראה את מצב העורקים אבל גם בדיקות מאמץ למיניהן יכולות ללמד בעקיפין על מצב העורקים. החסרון של הצינתור זה הקרינה .

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים