קרע בעורק לב האדם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/12/2023 | 22:21 | מאת: קרע בעורק בלב

שלום נחשפתי למקרה שהיה כאבים בלב והאק"ג היה תקין לבסוף המקרה הסתיים בדום לב לאחר החייאה הכל עבר בסדר, בצינתור ראו קרע בעורק הלב, ואותו מקרה לא היה סיפור של בעיות בלב לפני מבחינת כל הפרמטרים והכל היה נטו מלחץ. עכשיו איך אם הכל תקין אז מתח יכול לגרום לקרע בעורק בלב ? ואיך האק"ג היה תקין ? שבפועל הכאבים נבעו מהקרע בעורק בלב מה דעתך דוקטור ? ובכלל מה זה קרע בעורק הלב לרוב מדוע זה קורה ומה זה בכלל ? תודה על התשובות שלך דן אליאן הגדול !

זה לא קרע בעורק אלא קרע בדופן העורק. קרע כזה בהחלט נדיר, דכיח יותר בנשים, גורם לכאבים בחזה ואם הקרע לא מגביל משמעותית את זרימת הדם - האק"ג יכל להיות תקין

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים