כולסטרול רע בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

19/12/2023 | 21:35 | מאת: דנה

שלום דוקטור. סובלת מכולסטרול, נוטלת ליטורבה 10 mg. אני שמה לב שבכל פעם שאני עושה בדיקות שהכולסטרול הכללי בטווח התקין. הכולסטרול הטוב גם די בטווח התקין. הטיגלצרידם גבוה 300 פלוס מינוס. והכולסטרול הרע לא ניתן לחישוב אשמח להבין מה הן הסיבות שכולסטרול הרע לא ניתן לחישוב? יש סיבה הגיונית לדעתך שבגללה כולסטרול הרע לא ניתן לחישוב בכל פעם שאני עושה בדיקות דם? על מה זה מעיד? תודה רבה.

הסיבה מאד פשוטה בנוכחות טריגליצרידים גבוהים לא ניתן לחשב כולסטרול רע LDL אז במקום מחשבים NON HDL כולסטרול שה הכולסטרול הכללי פחות ה HDL

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים