פעימות לב חזקות מאוד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

19/11/2023 | 19:10 | מאת: אבי

שלום רב, אני סובל מפעימות לב לא סדירות כבר 10 שנים בערך. בהתחלה פעימות הלב היו מינורית ולא ייחסתי להן חשיבות יתרה, אולם בשנה שנתיים האחרונות קורה משהו מאוד מלחיץ - אני יכול לשכב לישון כשאין פעימות לא סדירות בכלל ופתאום ובאחת לקבל פעימה הכי חזקה שיש, כמו בום של פצצה בתוך הלב, שמקפיץ אותי וכואב לי בחזה בעיצומה של הפעימה. לאחר מכן זה נרגע. אני פוחד שיום אחד הלב ישבוק ויפסיק לעבוד כתוצאה מזה. מצבי הרפואי הכללי הוא סה"כ בסדר למעט הדבר הזה, לא סובל מחולשה כללית או סחרחורות או כדומה. בדיקת הולטר לב שעשיתי קבעה כדלקמן: Your holter monitor confirms that you were having premature ventricular contraction in addition to premature atrial contractions like I had suspected and we discussed at your visit. These are relatively benign and can happen for a number of reasons. We could consider sending you for a stress test to rule out any disease in the vessels of your heart, let me know if this is something you are interested in. If these continue to be bothersome for you we could discuss a medication call metoprolol to hopefully reduce their occurrence. חשוב לציין שבמועד הבדיקה הדפיקת לב ה"פצצתית" לא התרחשה וזה חבל במקרה הזה. (הבדיקה נערכה בארה"ב ולכן תוצאותיה באנגלית) אשמח לדעת ממה יכול להיגרם דבר כזה והאם זה מסוכן - אדגיש שוב שמדובר בפעימת לב שממש נופלת כפצצת הירושימה ולא בפעימות רגילות שמגיעות לגרון או כל תיאור דומה....יש לי גם ניסיון עם אלה. אוכל לשתף את תוצאת הבדיקה אם יש צורך תודה רבה!

נשמע כמו פעימות מוקדמות שמפחידות אבל בטח לא מסוכנות לקרא להם כמו פצצת הירושימה נשמע לי בלשון המעטה קצת מוגזם.. כדאי להירגע

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים