לב, צילום חזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/10/2023 | 21:43 | מאת: אורי

שלום גיל 58. ידוע על מחלה אימונולוגית. מזה כחודש וחצי תשישות משמעותית ולפעמים קצת תחושה שחסר אוויר אבל סטורציה תקינה 96-97. אק"ג תקין ללא שינויים. ביצעתי היום צילום חזה והוא תקין לחלוטין ללא שינוים מצילום ישן. רציתי לשאול במידה ומתפתחת אי ספיקת לב / פגיעה בשריר הלב שכבר גורמת לתשישות ועייפות, האם בד"כ בשלב כזה כבר יראו משהו בצילום חזה? תודה רבה

לא בהכרח בצלום חזה אפשר לראות גודש ריאתי אם יש כבר אי ספיקת לב אם יש שאלה של אבחנה כי אז בדיקת אקו דופלר היא בדיקת הבחירה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים