האם מונוקורד יכול לפגוע בכליות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

27/09/2023 | 23:36 | מאת: נעמה

שלום מבוגרת, עם רקע של יתר לח"ד וסכרת, וירידה בתפקוד כלייתי בשנה האחרונה (קריאטנין 1.4, וGFRבהתאמה נמוך). נוטלת טרייטס קומפ, וזודיפ, קרדילוק, ולסכרת נטלה מטפורמין. עקב לחץ דם לא מאוזן רופא מומחה ללח"ד המליץ להוסיף לתרופות לח"ד מנוקורד (שזו תרופה לבעיות בלב אבל אין בעיות בלב), וכן לעבור ממטפורמין לגארדיאנס דואו 12.5/1000. אמר שזה יכול לעזור בעקיפים גם ללח"ד בדיקת דם שנעשתה (מסיבה אחרת) לאחר 10 ימים מתחילת השימוש ב2 התרופות הללו (גארדיאנס ומנוקורד) הראתה עליה משמעותית בקריאטנין, מ1.4 ל-1.9. הופנתה למיון,התייעצו שם עם נפרולוג שאמר שהרושם שמדובר בהחמרה משנית לגארדיאנס ולהמשיך עם התרופה ולעשות בדיקת דם לאחר שבועיים. בדיקת דם מהיום הראתה שהקריאטנין נשאר על רמה גבוהה של 1.9. כעת זה כמעט 3 וחצי שבועות מתחילת הטיפול. 1. האם יכול להיות שהבעיה היא בכלל המונקורד? יכול להיות שאצל אנשים מסויימים ובמצבים מסויימים התרופה הזו יכולה לפגוע בכליות? 2. האם עליה כזו של מ.1.4 ל-1.9 בגלל גארדיאנס היא תופעה מוכרת ואינה מדאיגה? 3. מאחר ועברו כמעט 3 וחצי שבועות מאז תחילת הטיפול, היינו צריכים לצפות לירידה ואם אין ירידה זה סימן לא טוב, וכן שצריך להפסיק את הטיפול בתרופה? או שאם לא עלה יותר אפשר להיות אופטימיים שזה יירד בהמשך? השאלות הן עד לתור אצל הרופא תודה

1.המונוקורד לא פוגע בכליות הגרדיינס יכול 2.מוכרת אבל גם מדאיגה 3.יכו לרדת בהמשך צריך לחפש גם סיבות נוספות לעליה בקריאטינין

29/09/2023 | 13:54 | מאת: נעמה

מלבד העליה המשנית לג'ארדיאנס, אלו עוד סיבות יכולות להיות לעליה בקריאטנין? US בטן נעשה לבירור בטן עליונה ויש שם גם התייחסות לכליות, ואין משהו שאינו תקין, מלבד גרגרים 0.4 ס"מ לא חוסם. תודה

לא יודע תחזור על הבדיקה כנראה זה הגרדיינס בכל זאת

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים