שינויים בלב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/09/2023 | 17:28 | מאת: אורי ד.

שלום גיל 57. בדיקות לב שגרתיות לפני שנתיים תקינות כולל אקו לב תקין. לפני שנה וחצי נפצעתי בתאונה גם בגב וגם במעי. תקופה ארוכה בקושי הלכתי יותר מכמה מטרים וגם ירדתי מאוד במשקל. בחודשים האחרונים בהדרגה מגדיל מרחק כבר מצליח ללכת 4-5 דקות רצוף לאט. זה קשה גם ברגליים ובגב וגם אין הרבה כח בגלל המשקל. מצליח גם לעמוד כ 20 דקות רצוף. לפני חודש נאלצתי ללכת כרבע שעה בגלל מציאות שהיתה ולעמוד הרבה. חזרתי תשוש לחלוטין והתחילו לי הזעות קשות. מאז כבר חודש יש תופעה חדשה. אני עומד קצת 2 דקות ומתחיל להזיע מאוד. אני יושב בנחת ושיחה אפילו קצרצה עם קצת התרגשות מתחיל להזיע בכל הגוף. לפני כן לא היתי מזיע כמעט בכלל בגלל שגם אין לי נטיה להזעה וגם אני מאוד מאוד רזה בעקבות התאונה. פתאום מוצא את עצמי מזיע. בנוסף מרגיש תשישות איומה מעמידה קצרה והליכה קצרה וכאילו נסוגתי אחורה משמעותית. יש לי שעון אפל. אם קודם כשיושב הדופק 65 ובעמידה כ 75-80 עכשיו בעמידה הדופק קופץ ל 100-110. אקג בקופח השבוע תקין בדיקות דם ספירה כימיה שתן תקינים. הרופא הקשיב ללב ולריאות לא שמע משהו חריג מה זה יכול להיות? אולי פגיעה בלב? תודה

למה שתהיה פגיעה בלב? אם אתה בכל זאת מאד מוטרד תבדק את תפקוד הלב באקו

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים