דופק לא סדיר וחרדה מהם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/09/2023 | 19:54 | מאת: קובי

שלום ד"ר אליאן היקר בן 36 לפני שנה אקו לב תקין לפני חודש ct לב תקין עקב כאבים חזקים בחזה שהיו לי כשהייתי מתאמץ. וגם כמה אק"ג בשנה האחרונה עקב חרדת הלב שיצאו תקינים רק דופק מהיר לפעמים בגלל חרדות. אני סובל מחרדות תקופה ממש ארוכה. לאחרונה אני מרגיש הרבה פעימות מוקדמות ודופק לא סדיר, זתומרת אני שם את היד על הדופק ומרגיש שהוא יחסית מהיר אבל לא סדיר עם מרווחים שונים ולא אחידים בין פעימה לפעימה( קראתי שזוהי יכולה להיות הפרעת קצב בפני עצמה) בדקתי זאת כשהייתי קצת בחרדה וזה הכניס אותי לחרדה שיש לי איזשהי הפרעת קצב. האם חרדה יכולה לגרום לדופק מהיר ולא סדיר עם מרווחים קצרים וארוכים בין פעימה לפעימה? האם הבדיקות שעשיתי מספיקות בשביל שאהיה רגוע? סליחה על אורך השאלה פשוט אני עם חרדת לב קיצונית כבר המון זמן והעניין של דופק מהיר עם מרווחים שונים בין פעימה לפעימה ממש הלחיצו אותי תודה רבה כל ההתייחסות והסבלנות ד"ר יקר שנה טובה ומבורכת

21/09/2023 | 10:50 | מאת: קובי

אציין דוקטור שאני בתת משקל והאירוע של דופק בלתי סדיר עם מרווחים שונים בין פעימה לפעימה היה כשהייתי בחרדה זה יכול להיות בגלל זה? סליחה על החפירה אני פשוט בחרדה איומה בגלל זה...

החרדה בהחלט קשורה לכל מה שתארת ולאור הבדיקות הטובות של הלב - אין ממש סיבה לחרדה צריך לטפל בחרדה ולא בלב

21/09/2023 | 11:14 | מאת: קובי

אני חרד שהתפתח לי פרפור פרוזדורים ד"ר תנסה להרגיע אותי

21/09/2023 | 11:16 | מאת: קובי

או הפרעת קצב אחרת עקב חרדות שלשנים שהלב עובד בעומס יתר

הדרך היחידה לדעת באם יש הפרעת קצב היא רישום אק"ג בזמן הרגשת הדופק. או בדיקת הולטר של 24 שעות תעשה - תראה שאין כלום - ותירגע הלב לא מתקלקל כל כך מהר מחרדות

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים