דפיקות לב לאחר כמעט על פעולה.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/09/2023 | 10:41 | מאת: ב

גיל: 22.5 בעל מבנה גוף רזה BMI תקין מעשן: לא שותה: לא, למעט בירה פעם בשבוע אם יוצא. פעילות גופנית: כמעט בכלל לא, מבלה שעות רבות בישיבה במחשב / בטלפון. בדיקות שעברתי: הולטר 48 שעות תקין, 1% מסך הפעימות על-חדריות. (PAC'S) אקו-לב תקין פעמיים, עקב פניות חוזרות של פלפטציות. מבחן מאמץ: תקין, הגעת דופק 185, ציון METS 12. אק"ג: תקין מעל 4 פעמים. לשאלתי: כמעט לאחר כל ארוחה / הרגשת קצת התמלאות מאוכל או שתייה, אני מתחיל את פעימות הלב בצורה מורגשת מאוד, וגם בכללי בכל תזוזה קטנה שדורשת התאמצות גם אם תזוזה מזערית לקום לשירותים מהמיטה וכו.. אני לא בכושר טוב מזה 5 שנים בערך. האם הרגשת הפלפטציות רוב היום עקב תזוזות ממש קטנות או פעולות כמו אכילה יכולה להעיד על משהו לבבי חמור למרות הבדיקות? אני קצת לא בטוח להתחיל לעשות ספורט בקרוב, בגלל שאני מרגיש שיש לי פלפטציות מכל תזוזה קטנה, אז מה יהיה בספורט אינטנסיבי? אני קצת חושש. אשמח אם תענה לשאלותיי דוקטור ותמליץ לי על מה לעשות, המשך יום טוב.

מאד פשוט ממש אין ממה לחשוש וזה בדיוק הזמן להתחיל פעילות גופנית הפעילות תשפר הרבה מהתחושות הלא טובות

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים