הסתיידותצ מסתם אאורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

19/09/2023 | 15:09 | מאת: אפרת

בת 62. ידוע על מסתם BAV. אקו הדגים היצרות אאורטלית בינונית. בחדשים האחרונים קוצר נשימה במאמץ. עייפות. אני אשה עובדת ופעילה. הקרדיולוג אמר שאצטרך בשלב מסוים להחליף מסתם. האם זה גורף? מה בעצם אני צריכה לשים לב בחיי היום יום? האם הקוצר נשימה שייך לתמונה ?

קוצר הנשימה כנראה לא מהמסתם אם ההיצרותבינונית חלק מקוצר הנשימה יכל להיות קשור בעקיפין אכן כשההיצרות הופכת קשה יש מקום להתערב- החלפת מסתם בניתוח או בצינתור

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים